Välkommen till vår blogg!

Hej på er alla ute i stora världen!

Varmt välkomna till ab Kruthornen & Letta Gardets blogg! Vi är en studentorkester och -balett som hör hemma på Västmanlands-Dala nation i Uppsala. Vi spelar och dansar allt från disco till jazz med spel- och dansglädje som syns! Den här bloggen kommer mest att handla om vårt arbete med att skapa en hejdundrande jubileumsshow 19-21 april 2012, då baletten fyller 45 år.

När jag skriver det här är det inte många dagar kvar till jul och snön har just bäddat in Uppsala i ett vitt mjukt täcke. Helt underbart! I förrgår hade ab Kruthornen och Letta Gardet sitt årliga uppträdande på V-Dalas julgask och det gick suveränt!

Just nu unnar vi oss en välförtjänt julledighet innan det är dags att ta nya tag i januari. Jubileumsarbetet är dock redan i full gång, med allt från att designa affischer och inbjudningar till att skriva manus, arra låtar och korra danser.

Under resans gång kommer olika personer att regelbundet rapportera hur livet ser ut om man har en rosa eller gul overall och tycker om att spela i dess-dur/dansa can can och ha roligt!

Jag som skriver nu heter Johanna och har fått det ärofyllda uppdraget att vara producent för jubileet i vår. Det innebär att jag fungerar som ett paraply över alla jubileumsgrupper (resten av orkestern och baletten är indelade i grupper med varsitt ansvarsområde: alltifrån att fixa festen till att arra låtar, korra danser och bygga scen) och ska se till så att allt flyter på smidigt.

Återigen varmt välkomna, kul att ni vill följa med på vår resa mot balettens 45-årsjubileum!

/Johanna