Blogg

Nu tar vi jullov!

Med terminens sista rep avklarat och bara några dagar kvar till själva julafton börjar Kruthorn och Lettor sakta men säkert lämna stan. En tapper skara var dock kvar i början av veckan och spelade för Uppsalas Akademiförvaltning under deras besök på V-Dala nation. Omständigheterna var minst sagt speciella med ett golv som bonades och därmed gjorde det omöjligt för gästerna att besöka salen där scenen finns… Men nöden är uppfinningarnas moder, och efter en del trixande hade vi fixat både lounge, scen och dansyta nere i foajén och bjöd på en show i ett högt tempo med allt ifrån svängig lindyhop och cancan till kazoo-solon och brittisk heavy-metal.

Men medryckande foajéspelningar är inte det enda vi ägnat oss åt, vi har även hunnit med en rephelg, vår årliga julmusikspelning och ett julspex där tre spöken i 1800-talets London misslyckades fatalt med att lära en gammal girigbuk om vad som verkligen är viktigt här i livet. Så efter att ha twistat till Charles Dickens, spridit julstämning på nationen och repat intensivt under flera veckor säger vi tack och hej för en stund och tar ett välbehövligt jullov. Vi laddar batterierna inför en stor nyårsspelning, julgransplundring och så småningom välkomstmottagningar för nya studenter. Så snart åker de gula och rosa overallerna på igen!

rosa-gran

Vad är väl en bal på V-Dala…

…om inte alldeles, alldeles underbar! Vi hade i alla fall underbart roligt på vår senaste spelning på Inspektorsskiftesbalen i mitten av oktober. Efter fem år som inspektor lämnade Johan Sundström posten och efterträddes av Peter Wallensteen, vilket uppmärksammades med den finaste tillställning studentvärlden har att erbjuda. Vi hade förmånen att få underhålla kvällens huvudpersoner och de hundratals sittande gästerna och spelade allt ifrån gospelinspirerad kantatsång och fartfylld heavy metal till modern pop och obskyr Prince-musik. Eftersom avgående inspektorn dessutom är gammalt Kruthorn kunde vi inte låta bli att dra upp honom på scenen och låta honom saxa ett solo som avslutning på hela numret. En fantastiskt rolig spelning inför en mycket tacksam publik!

orkestern

 

Inte nog med att vi därmed hade hela hade tre krutgubbar som gästspelade med oss under kvällen, veckan efter fick vi chans att umgås med ännu fler ”gamlingar” under vårt så kallade mastodontrep. Det var full fart på nuvarande och före detta KHLG-medlemmar när vi grävde fram både det ena och det andra ur notarkivet! Sedan dess har fokus närmast legat på V-Dalas julgask då det ska spexas och spelas, liksom vårt stundande jubileum som alltmer börjar ta form. Så håll utkik, för trots att terminen går mot sitt slut och de flesta snart tar jullov håller vi på för fullt – med en intensiv rephelg, flera decemberspelningar, BRUNK och kommande reccemottagningar framför oss kommer vi inte dra ner på tempot!

 

 

Discodans och slottskortege

Några veckor in i september har terminen kommit igång för fullt för både orkestern och dansgruppen. Vid flera tillfällen har vi välkomnat nyalnända recentiorer till Uppsala och Västmanlands-Dala nation – på mässan och middagen under nationens välkomskväll, under paraden upp till reccemottagningen på slottet liskom vid terminens Reccegask. Vi har bjudit på allt ifrån cancan och discodans till balkaninspirerd, fartfylld musik och taktfasta marschsånger! Dessutom har vi haft glädjen att välkomna flera nya medlemmar till både orkestern och dansgruppen. Detta bådar fantastiskt inför kommande år som fått en ordentlig kickstart!

disco

 

kortege-reccegask-ii

kortege-reccegask-iv

kortege-reccegask-iii

 

 

 

 

Snart släpper vi lös Rosa Pantern!

Hej allesammans! Nu taggar Letta Gardet och Kruthornen lite extra inför premiären av vårt spex Rosa pantern på V-Dala. Vi har övat på många nya låtar, men det finns alltid energi över för en Can Can! Hoppas att ni kommer och ser oss dansa torsdag – lördag på V-Dala!
Varma hälsningar från Jennifer

 

fotografi blogg

 

 

 

Mediekoll

Reportage om jubiléet i ERGO, Uppsala studentkårs tidning:

http://www.ergo.nu/scen/20120328-de-dansar-sig-igenom-%C3%A5rhundradena

 

Och i UNT Student

http://www.unt.se/student/dags-for-showig-45-aring-att-fira-1715350.aspx

 

10 dagar kvar till premiär…

 

 

Glad påsk!

Just nu ligger det massa fjädrar och samsas med jubileumsproducentens tre att-göra-listor på hennes skrivbord. Påskkänslor? Absolut, men de är till showen.

 

Glad Påsk önskar ab Kruthornen & Letta Gardet